Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Skjule rosacea med sminke: Få det feilfrie utseendet tilbake

Skjule rosacea med sminke: Få det feilfrie utseendet tilbake

Litt blush hjelper langt på vei mot den perfekte makeup-looken, men hva om dine rosenrøde kinn er et resultat av rosacea?

Hvis du lider av rosacea vet du at å leve med tilstanden hver dag innebærer mer enn å bare påføre litt blush for å dekke rødheten. De kviselignende nuppene, utvidede blodårene og rødmingen gjør det vanskelig å finne den riktige hudpleien eller sminkeproduktene som ikke fører til irritasjon og forverre allerede sensitiv hud.

Men den verste delen av rosacea er at det er uforutsigbart og kan bli utløst av flere faktorer. Fra stress til dårlig kosthold, alkohol og til og med ekstreme temperaturer. Det er derimot ikke umulig å skjule rødheten, og hvis du leter etter tips for hvordan å dekke rosacea med sminke er du på rett plass.

Hva er rosacea?

Rosacea er en hudsykdom som rammer 16 millioner amerikanere, rapporteres det fra American Academy of Dermatology Association. Det fører typisk til rødlighet på kinnene, nese, hake og panne. I noen tilfeller kan det også føre til nupper og kviser, hovne øyne og en brennende eller stikkende følelse.

For personer med rosacea kan det å dekke over rødheten være en utfordring. Rosacea er en kronisk lidelse som ofte starter i tenårene eller tidlig i tjueårene, men noen har det uten å vite det. Personer med rosacea merker ofte symptomene plutselig og at de øker i intensitet.

Rosacea er en lidelse som karakteriseres av rødhet og rødming i ansiktet. Rosacea kan ikke kureres, men det er måter å skjule det med sminke. Én av de beste måtene å dekke over rosacea med sminke er å finne produkter som hjelper med å forhindre skade. Dette inkluderer bruk av fuktighetskrem som kan hjelpe med å redusere rødhet og tørrhet, så vel som å bruke produkter som har SPF for ytterligere beskyttelse.

5 tips for å skjule rosacea med sminke

1. Bruk en grønnfarget primer for å jevne ut hudtonen.

Ved å bruke en grønnfarget primer vil huden jevnes ut og se mer naturlig ut. Dette vil hjelpe med å dekke rødheten og gjøre den mindre tydelig. En god primer kan gjøre all forskjellen i din sminkerutine. Det vil hjelpe med å jevne ut hudtonen din slik at du kan få en mer naturlig finish.

2. Velg en foundation som er én nyanse lysere enn hudtonen din.

Mens du gjerne kan bli fristet til å velge en foundation som passer din hudtone perfekt, er det faktisk best å velge en som er én nyanse lysere. Dette vil hjelpe med å kamuflere rødhet eller inflammasjon. Ikke glem å påføre en skånsom fuktighetskrem selv om huden din har en god dag og rosacea ikke er så aktiv.

For å påføre din foundation, bruk en børste eller svamp til å dotte det på ansiktet og bland det ved å bruke sirkulære bevegelser. Den beste måten å påføre foundation er å begynne fra utsiden og jobbe seg innover.

3. Velg en concealer som er i samme nyanse som din foundation.

Det er essensielt å velge en concealer som er i samme nyanse som din foundation. Concealeren bør være matt og oljefri. Bruk børste eller fingrene for å påføre concealeren på røde områder. Deretter bland inn concealeren ved å skånsomt tappe det inn så det ikke påføres for tykt.

4. Velg en bronzer som er én nyanse mørkere enn din foundation.

Når det kommer til å velge den riktige bronzeren for å skjule rosacea, anbefaler vi å bruke en nyanse mørkere enn du normalt ville gjort. Påfør bronzeren på områdene av ansiktet ditt som er mest berørt av rosacea. Sørg for å blande bronzeren godt slik at den matcher hudtonen din. Avslutt med et lysere lag med foundation for å jevne ut hudtonen din.

5. Bruk en børste som er én nyanse lysere enn din hudtone.

Bare fordi du lider av rosacea betyr ikke det at du ikke trenger å bruke blush som del av sminkerutinen din. Tingen er å bruke en blush som er en nyanse lysere enn hudtonen din, og hold deg til varme coral blush-farger etter at du har påført den grønne primeren for å nøytralisere rødheten.

Konklusjon

Hvis du har rosacea er du ikke alene, men å dekke over rosacea med sminke er til syvende og sist et personlig valg. Med litt undersøkelse og de riktige produktene kan du ikke bare føle deg bedre med din egen hud, men også se utrolig ut mens du dekker rødheten. Bare husk at disse tipsene er et startpunkt; selv om de kan hjelpe deg med å starte, kan kun eksperimentering la deg finne ditt perfekte utseende. Lykke til!

Handlekurv

Your cart is currently empty