Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Gjennomgang av ingredienser: Ginsengrot

Gjennomgang av ingredienser: Ginsengrot

Kanskje du har drukket ginseng-te før, men visste du at denne ingrediensen også har kraftfulle hudpleieegenskaper?

Selv om skjønnhet kanskje er den siste tingen du tenker på når du ser denne knudrete roten, inneholder ginseng mye bra. Den har blitt brukt i Asia i århundrer til å behandle betennelser og den har helbredende egenskaper. Ginsengroten kan også være til stor hjelp i hudpleierutinen din.

Hva gjør ginseng til en så kraftig skjønnhetsingrediens?

Ginseng er en knotete, saktevoksende roturt og finnes i 11 forskjellige varianter. Den asiatisk ginseng (Panax ginseng) og amerikansk ginseng (Panax quinquefolius) er de mest populære typene. Den høstes vanligvis hvert 4. – 8. år, og etter at den er tørket blir den kvernet til pulver.

Ginsengroten er anerkjent som et kraftig urtetilskudd takket være dens helseegenskaper. Den er spiselig, du kan påføre den på huden eller bruke den som et ekstrakt. Ginseng inneholder to ingredienser med helbredende egenskaper: Ginsenosider, som har antiinflammatoriske, antitumor- og antioksiderende egenskaper, og gintonin, som forhindrer nevronal død og fungerer som et antiinflammatorisk og antioksiderende middel.

Bruk

Ginsengs mirakuløse hudpleiefordeler ble for første gang introdusert på 60-tallet da et koreansk holistisk skjønnhetsmerke, Sulwhasoo, prøvde å tilføre den kraftfulle roten i produktene sine. I dag brukes ginseng i en rekke produkter for å hjelpe deg med å oppnå glødende og yngre hud, som for eksempel:

  • Sheet masker
  • Serum
  • Øyekremer
  • Rensemidler
  • Tonere
  • Fuktighetskremer

Skjønnhetsfordeler

Reduser fine linjer og rynker

Hvis du leter etter produkter med anti-aldringsegenskaper, se etter et produkt som inneholder ginseng. Roten er kjent for å øke sirkulasjonen selv i de minste blodårene i ansiktet ditt, og den stimulerer kollagensyntesen som er ansvarlig for å holde huden fast og fleksibel.

Farvel livløs hud

Visste du at energidrikker ofte inneholder ginseng? Selv om det er mange teorier bak ginsengs energigivende egenskaper, når den brukes i hudpleie hjelper den til å forynge og å lysne opp den naturlige hudfargen din.

Få hevelsen til å forsvinne

Hvis du er lei av å våkne opp med hoven hud, bør du vurdere å inkludere ginseng i skjønnhetskuren din. Denne urtens antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper hjelper med å redusere rødhet og hevelser og hjelper til og med mot hudproblemer som akne og eksem.

Handlekurv

Your cart is currently empty