Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Earth Day: Små ting du kan gjøre for å redusere fotavtrykket ditt

Earth Day: Små ting du kan gjøre for å redusere fotavtrykket ditt

Med Earth Day rett rundt hjørnet og jordens fremtid på spill, tenker du kanskje på hvordan du kan bidra til å hjelpe planeten.

Mahatma Gandhi sa en gang: «Hvis du vil endre verden, begynn med deg selv». Vi er helt enige. Selv om det noen ganger kan virke som en person alene ikke kan utgjøre den store forskjellen for planetens fremtid, så vil det overraske deg å se hvordan selv de minste endringer kan påvirke verden rundt oss.

Med Earth Day like rundt hjørnet (fredag 22. april), deler vi noen enkle måter å redusere karbonfotavtrykket ditt på som langt på vei bidrar til en tryggere fremtid for oss alle.

Reduser bruken av engangsplast i hverdagen.

Selv om det å slutte helt med plast kan fortone seg som uoverkommelig, så kan enhver liten endring ha stor effekt. Prøv ut gjenbrukbare eller bionedbrytbare sugerør på Jorden dag. Selv om du ikke bruker dem hele tiden – så betyr bare det å bruke et gjenbrukbart sugerør en tredjedel av tiden at du kaster 33 % færre plastsugerør enn du pleide. Dette summerer seg raskt opp.

Prøv å spise mindre kjøtt.

Den fabrikkbaserte jordbruksindustrien er en kjempestor kilde til klimagasser (sammen med annen skadelig påvirkning på miljøet). Du trenger ikke å slutte helt med kjøtt – fordi bare det å redusere mengden kjøtt du spiser summerer seg opp. Et enda bedre valg er å kjøpe kjøttet ditt fra lokale bønder. Støtt de som driver bærekraftig landbruk og prøv å unngå kjøtt fra landbruksfabrikker.

Kjøp brukt så sant du kan.

Besøk bruktbutikken! Det kan være artig å se hva du finner i den lokale bruktbutikken din, og det er bedre for miljøet enn å kjøpe nytt. Noen ganger kan du til og med komme over produkter med høy kvalitet til en sterkt rabattert pris. Avhengig av området ditt og butikkene i nærheten, så kan du kanskje finne en bruktbutikk med Earth Day-salg! Det virker også andre veien – doner gjerne gamle klær og møbler som fortsatt er i god stand, istedenfor å kaste dem på søppeldynga.

Prøv å redusere utslippet av klimagasser ved å kjøre mindre, bruke bildeleringer eller ved å bruke kollektivløsninger så sant det er mulig.

Hvis du har råd til det, vurder å investere i en mer drivstofføkonomisk bil eller en elbil når du må kjøpe ny. Hvis du i stedet kan sykle eller gå, vurder å gjøre det fra tid til annen. Ikke bare er det bra for miljøet, men en spasertur til jobben på en fin dag får deg også i godt humør!

Stem for endring.

En av de viktigste tingene vi kan gjøre er å bruke stemmene våre for å kreve endringer fra de som sitter med makten. Selv om folk flest er i ferd med å bli mer og mer miljøbevisste, så skal det mer til for å beskytte jorden. Store selskaper forurenser mye og står for store utslipp av miljøgasser – ikke vær redd for å heve røsten når du oppdager miljøkriminalitet!

Handlekurv

Your cart is currently empty